Inför marknadslanseringen förstärker Calmark teamet med en erfaren internationell försäljningschef

Inför marknadslanseringen förstärker Calmark teamet med en erfaren internationell försäljningschef

Nyheter
News
Calmark Sweden AB har signerat avtal med Marianne Alksnis i rollen som International Sales Director. Marianne börjar på företaget den 15 oktober och blir ansvarig för att bygga upp det breda distributörsnätverk som kommer att utgöra stommen i Calmarks försäljningsstrategi.
Marianne Alksnis, International Sales Director Calmark

Marianne Alksnis har lång erfarenhet av internationell affärsutveckling och försäljning från ledande positioner inom life science företag. Hon har främst arbetat på SME företag med fokus på PNA-diagnostik och läkemedelsutveckling men har även gedigen erfarenhet av att hjälpa startup-företag med kommersialisering av innovationer. Marianne kommer närmast från Mercodia AB där hon som Global Exportchef ansvarat för att bygga ett globalt distributörsnätverk. Hon har framgångsrikt etablerat företagets produkter på nya marknader, bland annat i Asien.

”Calmark är ett väldigt spännande företag och jag ser fram emot att få vara med och sätta de innovativa produkterna på världskartan! Det ska bli roligt att få bidra med min kunskap och erfarenhet till Calmarks viktiga verksamhet”, säger Marianne Alksnis.

“Vi är väldigt glada att kunna välkomna Marianne till teamet”, säger Anna Söderlund, VD på Calmark. “Hennes gedigna erfarenhet från internationell försäljning via distributörer är som skräddarsydd för våra behov. Marianne kommer att vara en nyckelperson i vår marknadslansering och försäljningsstart.”