Designskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USA

Designskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USA

Pressmeddelanden
Press releases
World Intellectual Property Organization (WIPO) har meddelat att Calmark Sweden AB har fått godkännande på sin ansökan av designskydd inom EU och USA för bolagets unika engångsartikel.

Calmarks produkt Neo, som består av en läsare och engångstester för patientnära diagnos av viktiga medicinska tillstånd hos nyfödda, har en unik industridesign som bolaget har arbetat länge med att ta fram. Designen av engångsartikeln är utformad med teknisk funktion och användarvänlighet i fokus. Skyddet innebär att ingen kan kopiera den ergonomiska och estetiska utformningen av produkten. Eftersom Calmark planerar en global lansering arbetar bolaget aktivt med både patent och designskydd på viktiga kommande marknader. Ansökan och godkännandet i EU och USA är en viktig del i den strategin.

”Designskyddet av engångsartikeln är mycket viktigt inför vår kommande lansering av produkten” säger Anna Söderlund, VD på Calmark. ”Att skydda de immateriella värden som vi har byggt upp i bolaget under mer än tio års tid är ett självklart fokus för Calmark.”