Designskydd beviljat idag för Calmarks läsare avseende den kinesiska marknaden

Designskydd beviljat idag för Calmarks läsare avseende den kinesiska marknaden

Pressmeddelanden
Press releases
Calmark Sweden AB har idag från kinesiska myndigheter fått godkännande av sin ansökan av designskydd för sin läsare i Kina.

Calmarks produkt Neo, som består av en läsare och engångstester för olika patientnära blodprover på nyfödda, har en unik industridesign som bolaget har arbetat länge med att ta fram. Designen är sen tidigare skyddad i Europa och USA, vilket innebär att ingen kan kopiera den ergonomiska och estetiska utformningen av produkten. Eftersom Calmark Sweden AB planerar en global lansering inom 18 månader arbetar bolaget aktivt med både patent och designskydd på viktiga kommande marknader. Ansökan och godkännandet i Kina är en viktig del i den strategin då den kinesiska marknaden bedöms som intressant med tanke på storlek och infrastruktur för vårdsektorn.

”Godkännandet i Kina är mycket viktigt för vår kommande lansering av produkten. Vi har lagt både tid och pengar på att ta fram ett unikt utseende på vår läsare, som är lättanvänd, praktisk och snygg”, säger Anna Söderlund, VD på Calmark. Att skydda de immateriella värden som vi har byggt upp under mer än tio års tid är ett självklart fokus för Calmark.”