Calmarks Neo-instrument har genomgått registrering i Vietnam

Calmarks Neo-instrument har genomgått registrering i Vietnam

Nyheter
News
Calmark Sweden AB:s instrument, POC-Analyzer Neo, har erhållit registrering av vietnamesiska myndigheter. Tillhörande test, Neo-Bilirubin, är fortfarande under registreringsprocess och förväntas bli godkänd under augusti månad enligt Calmarks distributör MTTS. Registrering av medicinsktekniska produkter hos myndigheter är obligatoriskt, innan försäljning kan starta.

Calmark samarbetar med företaget MTTS Co., Ltd angående lansering, registrering och försäljning av Neo-produkterna på marknaderna Vietnam, Kambodja och Laos. Bolaget har på kort tid inlett registringsprocessen och instrumentet har nu registrerats. Det tillhörande snabbtestet för bilirubin är fortfarande i processen.

”Jag är väldigt imponerad av arbetet MTTS gör för oss i Vietnam”, kommenterar VD Anna Söderlund. ”De har på mycket kort tid satt sig in i produkten och sköter registreringsprocessen på ett mycket effektivt och professionellt sätt.”

Calmark POC - Neo är en plattform som består av ett instrument och olika testkassetter avsedda för mätning av biomarkörer i blodet hos nyfödda barn. Det första testet, Neo-Bilirubin, är CE-märkt och i lanseringsfas. Utveckling av ytterligare två tester pågår.