Calmarks helautomatiska produktionslina färdigbyggd – installationen påbörjas

Calmarks helautomatiska produktionslina färdigbyggd – installationen påbörjas

Nyheter
News
Calmark Sweden AB (publ) meddelar idag att godkännandeprotokollet för den nya produktionslinan undertecknats, sk factory acceptance test (FAT). Detta innebär att linan nu är färdigbyggd och flyttas från Automationspartner i Ramlösa till Calmarks produktionspartner Frohe AB i Tyresö.

Som tidigare meddelats skrevs avtal den 16 juni 2020 med Automationspartner avseende byggandet av maskinerna till den fullt automatiserade produktionslinan för engångstesterna. Projektet har utförts i nära samarbete mellan Calmark, Automationspartner och Frohe, dit utrustningen nu kommer att flyttas. Efter implementation kommer produktionskapaciteten öka med tretton gånger jämfört med dagens nivå.

”Vi är utomordentligt nöjda att den tekniska lösningen blivit just så bra som vi hade hoppats. Stansningen och positionering av de kritiska filtren inne i kassetterna kräver en precision på bara en tiondels millimeter,” säger Henrik Rosengren, VD på Automationspartner. ”Vi har i tätt samarbete med Calmarks kompetenta utvecklingsteam skapat robusta automatiserade processer som kan kvalitetskontrolleras i högvolymsproduktion. En av framgångsfaktorerna är ett gäng innovativa och erfarna ingenjörer och tekniker med stor erfarenhet av medicinteknik. Vi är stolta över att kunna bidra till att Calmarks tester blir konkurrenskraftiga i de länder där de gör störst skillnad.”

”Automationspartners ingenjörskonst har verkligen imponerat på oss,” Anna Söderlund, VD på Calmark. ”Produktionslinan är färdigbyggd och vi är otroligt stolta och förväntansfulla. Jag vill tacka Automationspartner för ett gott samarbete!”