Calmarks dotterbolag i Wuxi, Kina är nu registrerat

Calmarks dotterbolag i Wuxi, Kina är nu registrerat

Nyheter
News
Calmark Sweden AB (publ), meddelar idag att registreringen av dotterbolaget på Fastlandskina är godkänd av de lokala myndigheterna. Namnet på det nya bolaget är 凯曼克医疗器械(无锡)有限公司 (Calmark Med-tech (Wuxi) Limited company).

Som tidigare meddelats kommer det nya dotterbolaget att förläggas i Wuxi, ett tillväxtområde strax utanför Shanghai. Kontoret kommer att lokaliseras på I•Campus, Astra Zenecas hub för startupbolag inom life science. Här finns möjligheter till samarbeten med andra liknande bolag och lokala instanser med erfarenhet av registrering av utländska produkter i Kina.

Tillsammans med konsultfirman Nordic Match har Calmark nu också tagit fram ett informationsmemorandum (IM) för det ”joint venture” som planeras att genomföras. Diskussioner med intresserade kinesiska investerare har inletts.

”Vi är väldigt glada för det goda samarbetet med Nordic Match”, säger Anna Söderlund, vd på Calmark. ”Deras gedigna erfarenhet av gränsöverskridande transaktioner mellan Kina och de nordiska länderna, entreprenörsinriktning och stora passion för affärer är mycket värdefulla för oss i detta skede.”