Calmark tecknar distributörsavtal med LabForce i Schweiz

Calmark tecknar distributörsavtal med LabForce i Schweiz

Nyheter
News
Ett exklusivt distributionsavtal har tecknats mellan Calmark Sweden AB (publ) och bolaget LabForce AG avseende marknadsföring och försäljning av Calmark POC systemet på den schweiziska marknaden.

Bolaget LabForce startade sin verksamhet 1999 och är specialiserat på försäljning av reagenser och laboratorieutrustning inom cell- och molekylärbiologi samt patologi och diagnostik. Bolaget är verksamt inom de kundsegment som är viktiga för Calmark och säljer medicintekniska produkter till sjukhus, laboratorier och även till tillverkningsindustrin.

”LabForce är en väletablerad aktör som gör en stor satsning på att implementera en ny produktlinje inom patientnära diagnostik. Vi är stolta över att Calmarks tester kommer in i deras innovativa produktportfölj." säger Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development på Calmark.

”Eftersom Schweiz har ett vårdsystem med många privata kliniker så finns ett behov av snabb diagnostik för nyfödda som vi ser fram emot att fylla”, säger Anna Söderlund, VD Calmark. ”Vi är mycket glada att vi ha ytterligare ett avtal på plats i Europa.”