Calmark tecknar distributörsavtal med ILS Danmark

Calmark tecknar distributörsavtal med ILS Danmark

Nyheter
News
Ett exklusivt distributionsavtal har tecknats mellan Calmark Sweden AB (publ) och bolaget ILS Danmark avseende marknadsföring och försäljning av Calmark POC systemet på den danska marknaden. Avtalet innebär att Calmark får ytterligare en väletablerad partner på den viktiga hemmamarknaden.

ILS Danmark har mer än 20 års erfarenhet av att distribuera produkter och service till dansk sjukvård och laboratorier. Bolaget fokuserar på medicintekniska analysinstrument riktade främst mot sjukhuslaboratorier men även mot tillverkningsindustrin. ILS är verksamt inom de kundsegment som är viktiga för Calmark och säljer bland annat koagulationsdiagnostiska produkter till de danska sjukhusen.

”ILS Danmark är precis den typ av distributör vi vill samarbeta med – de är diagnostikspecialister, lägger stor vikt vid att vara nära sina kunder och ge bästa möjliga support och service, vilket vi ser som mycket positivt" säger Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development på Calmark.

”Jag är mycket stolt över att vi idag har avtal på plats med distributörer på alla de stora nordiska marknaderna”, säger Anna Söderlund, VD Calmark. ”Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med en så väletablerad aktör i Danmark.”