Calmark tecknar avtal om utrustning för automatisering av produktionslinan

Calmark tecknar avtal om utrustning för automatisering av produktionslinan

Nyheter
News
Idag signerades avtal mellan Calmark Sweden AB och Automations Partner i Helsingborg Aktiebolag avseende byggandet av maskinerna till den fullt automatiserade produktionslinan för engångstesterna.

Som tidigare meddelats togs beslut den 16 april om att tidigarelägga investeringen i utbyggnad av produktionskapaciteten för att snabbare kunna producera större volymer och väsentligt minska tillverkningskostnaden per enhet. Avtal har slutits med SEB, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), avseende leasing av produktionsutrustningen.

Dagens avtal med Automationspartner omfattar alla de maskiner som behövs för att automatisera de sista manuella stegen i tillverkningsprocessen. Utrustningen kommer att installeras hos Calmarks produktionspartner Frohe AB i Tyresö. Efter implementation kommer produktionskapaciteten öka med tretton gånger jämfört med dagens nivå.

Jag är mycket glad över avtalet med Automationspartner som gör att vi redan nästa år får tillgång till en dramatiskt ökad produktionskapacitet och mer kostnadseffektiv produktion av våra engångstest.” säger Anna Söderlund, VD på Calmark. ”Det ger oss goda förutsättningar att lyckas med den globala marknadslansering av våra produkter som vi nu inleder.