Calmark Sweden AB skriver avtal med Note AB för att starta upp produktionen

Calmark Sweden AB skriver avtal med Note AB för att starta upp produktionen

Pressmeddelanden
Press releases
Calmark Sweden AB har idag signerat ett avtal med Note AB, en ledande nordeuropeisk tillverkningspartner med en internationell plattform för tillverkning av elektronikbaserade produkter. Avtalet gäller uppstart av produktionen för Calmarks avläsare.

I och med att alla milstolpar för 2018 har uppnåtts går nu Calmarks utvecklingsprojekt under början på 2019 in i en ny fas som brukar kallas verifiering och validering. För att kunna CE märka systemet behöver alla tester nu ske på den första versionen av serietillverkade produkter. Först ut är avläsaren som kommer att produceras hos Note AB i Norrtälje i en mindre upplaga i första steget.

Note är specialiserade på tillverkning som kräver hög teknisk kompetens och flexibilitet under produktens livscykel. Bolaget innehar ISO – 13 485 certifiering, vilken krävs för att tillverka Calmarks avläsare. Note har också lång erfarenhet av tillverkning av liknande produkter för kunder inom det medicintekniska området.

”Vi är väldigt nöjda med att avtalet mellan bolagen nu är klart. Det ska bli spännande att ta emot den första leveransen av serieproducerade avläsare som vi än så länge ska använda för våra fortsatta tester men som sedan kommer att finnas ute på sjukhusen för testning på nyfödda bebisar”, säger Anna Söderlund, VD på Calmark.