Calmark Sweden AB skriver avtal med Frohe AB för att starta upp produktionen av engångsartikeln

Calmark Sweden AB skriver avtal med Frohe AB för att starta upp produktionen av engångsartikeln

Pressmeddelanden
Press releases
Calmark Sweden AB har idag signerat ett avtal med Frohe AB, en ledande svensk produktionspartner för tillverkning av avancerade plastdetaljer. Avtalet gäller produktion av Calmarks engångsartikel.

I och med att alla milstolpar för 2018 har uppnåtts går nu Calmarks utvecklingsprojekt i början av 2019 in i en ny fas som brukar kallas verifiering och validering.

För att kunna CE märka systemet behöver alla tester nu ske på serietillverkade produkter. Calmark har sedan tidigare skrivit avtal med Note AB för tillverkning av läsaren. Nu har Calmark även slutit ett avtal med Frohe AB för tillverkning av engångsartikeln. Produktionslinjen kommer att utvecklas i flera steg för att klara av ökade volymer av produkten.

Frohe är specialiserade på tillverkning av komplexa och avancerade plastdetaljer som kräver mycket hög precision. Bolaget innehar ISO – 13 485 certifiering, vilken krävs för att tillverka Calmarks produkter. Frohe har också lång erfarenhet av tillverkning av liknande produkter för kunder inom det medicintekniska området.

”Vi är väldigt nöjda med att avtalet mellan bolagen nu är klart. Det ska bli spännande att ta emot den första leveransen av serieproducerade engångsartiklar som vi än så länge ska använda för våra fortsatta interna tester men som senare också kommer att finnas ute på sjukhusen för testning på nyfödda bebisar”, säger Anna Söderlund, VD på Calmark.