Calmark signerar nytt distributörsavtal för Sverige med Mediq

Calmark signerar nytt distributörsavtal för Sverige med Mediq

Nyheter
News
Calmark Sweden AB (publ) meddelade idag att ett exklusivt distributörssavtal signerats med bolaget Mediq Sverige AB avseende Calmarks tester för nyfödda.

Mediq Sverige AB grundades 1985 och ingår i den internationella sjukvårdskoncernen Mediq Group som är Nordeuropas största distributör av medicintekniska lösningar. Koncernen har sitt huvudkontor i Nederländerna och dotterbolag i 13 europeiska länder.

”På Mediq Sverige AB arbetar vi med kvalitetsprodukter från etablerade leverantörer. Möjligheten till ett samarbete med Calmark Sweden AB ser vi därför som ett självklart val och är helt i linje med vår devis - för patientens bästa!” säger Afsaneh Safari Nasab - Sales Manager Laboratorie division Mediq Sverige. ”Vi är väldigt glada över att etablera detta samarbeta med Calmark och dess unika produkt för patientnära analys (PNA), som kommer att göra en stor skillnad för nyfödda barn och för vårdpersonalen som arbetar på barnklinikerna, men också för hela vårdkedjan. Jag ser fram emot ett fint och långt samarbete mellan Mediq och Calmark.”

”Jag är både stolt och glad över det här distributionsavtalet då Mediq har den organisation på plats som vi behöver för att lyckas få ut våra produkter till de svenska sjukhusen”, säger Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development för Calmark. ”Mediq har redan uppvisat ett fantastiskt driv och en stark vilja att jobba med oss och våra Neo-produkter och jag räknar med en snabb försäljningsstart!”