Calmark rekryterar Jim Hansson i rollen som produktions- och logistikchef

Calmark rekryterar Jim Hansson i rollen som produktions- och logistikchef

Nyheter
News
Calmark Sweden AB har anställt Jim Hansson i rollen som Director of Production & Logistics. Jim kommer att ansvara för att bygga upp Calmarks produktion och logistik och tillträder i oktober 2020.
Jim Hansson, Director of Production & Logistics, Calmark

Jim Hansson har mycket lång och gedigen erfarenhet från det medicintekniska området och har de senaste åren arbetat som produktionschef och ställföreträdande platschef på det svenska börsnoterade företaget XVIVO Perfusion AB i Lund. Dessförinnan har Jim arbetat på Vivoline Medical AB, NOTE Lund AB, MAQUET Nordic AB och Jostra AB. Inom Jims erfarenheter ingår kontinuerligt produktutvecklingsarbete, produktionsanpassning och logistik/distribution av medicintekniska produkter samt inköp, lageroptimering, produktion, leverantörsutvärderingar och Quality Assurance enligt ISO 13485.

”Det ska bli mycket spännande att ansluta till gänget på Calmark”, säger Jim Hansson. ”Eftersom jag har jobbat tillsammans med Anna förut på Vivoline så har jag haft koll på Calmarks utveckling och är imponerad av den takt som bolaget hittills hållit. Jag ser fram emot att få vara med och bygga upp produktions- och logistikavdelningen inför världslanseringen. ”

”Jag är otroligt glad att ha kunnat rekrytera Jim till Calmark”, säger Anna Söderlund, VD. ”Han har exakt den erfarenhet och det kunnande som bolaget behöver när vi nu ska börja skeppa produkter till olika delar av världen. Han kommer också kunna bidra i projekten som pågår med investeringarna i produktionslinan. Ett mycket värdefullt tillskott till teamet!