Calmark rekryterar Director of International Business Development för att utveckla globala tillväxtstrategier

Calmark rekryterar Director of International Business Development för att utveckla globala tillväxtstrategier

Nyheter
News
Calmark Sweden AB har signerat avtal med Magdalena Tharaldsen i rollen som Director of International Business Development. Magdalena kommer att ingå i Calmarks ledningsgrupp och övertar ansvaret för att bygga upp det breda distributörsnätverk som utgör stommen i Calmarks försäljningsstrategi.
Magdalena Tharaldsen, Director of International Business Development Calmark

Magdalena Tharaldsen har lång erfarenhet från ledande befattningar inom life science bolag och kommer närmast från MediRox AB där hon under fem år innehaft samma befattning med ansvar för att etablera nya försäljningskanaler och utveckla nya marknader. Under dessa år har företaget ökat sin omsättning och har nu ett brett distributörsnätverk på de mest intressanta globala marknaderna. Dessförinnan arbetade hon på bland annat ALS Scandinavia, Attana och Recipharm. Magdalena har en magisterexamen i organisk och analytisk kemi och har tidigare bott i England och Schweiz.

”Det känns oerhört inspirerande och roligt att bli en del av teamet på Calmark och få möjligheten att använda mina erfarenheter i ett nytt sammanhang”, säger Magdalena Tharaldsen. ”Företaget utvecklar viktiga och efterfrågade produkter, har en tydlig global målbild och befinner sig i ett spännande skede.”

Jag är stolt över att vi kunnat rekrytera Magdalena till denna nyckelposition”, säger Anna Söderlund, VD på Calmark. “Det kommer att vara mycket värdefullt i vår globala expansion att ha tillgång till hennes breda kompetens och erfarenhet av att bygga distributörsnätverk inom diagnostik. Jag vill också passa på att tacka vår nuvarande försäljningschef Marianne Alksnis för hennes viktiga insatser, när hon nu går vidare mot nya utmaningar.”