Calmark näst bästa notering 2018 i klassen mikrobolag för kategorin Kvalitet

Calmark näst bästa notering 2018 i klassen mikrobolag för kategorin Kvalitet

Nyheter
News
Calmark Sweden AB (publ) har tilldelats ett hedersomnämnande av IPO-guiden som anordnas av SvD Börsplus. Calmark var näst bästa bolag i kategorin Kvalitet och femte bästa i Kursutveckling.

SvD Börsplus IPO-guiden är en gratistjänst som är tillgänglig för alla investerare som vill få en snabb överblick över relevanta fakta om aktuella börsnoteringar. De granskar också samtliga svenska börsnoteringar under året.

SvD Börsplus IPO-guiden delar ut pris till de bästa börsnoteringarna under året. Pristagare utses för bolag och rådgivare i grenarna Kursutveckling respektive Kvalitet, fördelat på tre storleksklasser (Miljardbolag, Småbolag och Mikrobolag). Kursutveckling beräknas från teckningskurs och framåt i 12 månader med brytpunkt 30 april 2018. I kategorin Kvalitet rankas bolagen i första hand efter antal varningsflaggor och i andra hand kursutveckling.

Idag den 22 maj 2019 presenterades vinnarna av 2018 års bästa noteringar på en prisutdelning. I klassen ”mikrobolag” placerade sig Calmark på andra plats i kategorin Kvalitet och på femte plats i kategorin Kursutveckling (av totalt 29 bolag).

”Det är otroligt roligt att Calmark har fått ett hedersomnämnande av SvD Börsplus. Vi hade noll varningsflaggor vid vår notering på Spotlight Stock Market och som ett av de sex mikrobolag som haft en positiv kursutveckling efter noteringen är vi stolta över att placera oss högt på båda listorna", säger Anna Söderlund, VD.

Finansiell rådgivare i samband med noteringen på Spotlight Stock Market var Sedermera Fondkommission. Aktien handlas under kortnamnet CALMA B.

VD Anna Söderlund tar emot hedersomnämnade
VD Anna Söderlund tar emot hedersomnämnade