Calmark förstärker inom QA och rekryterar Annika Kaisdotter Andersson i rollen som International Quality Manager

Calmark förstärker inom QA och rekryterar Annika Kaisdotter Andersson i rollen som International Quality Manager

Nyheter
News
Calmark Sweden AB har anställt Annika Kaisdotter Andersson i rollen som International Quality Manager, för att förstärka upp resurserna inom QA/RA. Annika arbetar idag som Global Head of Quality Assurance inom ABB-koncernen och kommer att arbeta med Calmarks kvalitetssystem och registreringar av produkter tillsammans med Michael Lundh, som rekryterades i somras.

Annika Kaisdotter Andersson har mycket lång och gedigen erfarenhet från kvalitetsstyrning av både små och stora bolag. Innan ABB arbetade hon som Manager Operations & Quality på Hök Instrument AB och Senseair. Annika har en doktorsexamen inom området Elektronik/Biomedicinsk teknik och hennes avhandling(1) om mätning av alkohol i utandningsluft låg till grund för den produkt som utvecklades och lanserades av Hök Instrument. Annika Kaisdotter Andersson var under tre år vice vd på bolaget, deltog i uppbyggnaden upp produktionen och är en av patentinnehavarna.

Annika Kaisdotter Andersson, International Quality Manager, Calmark

"Jag kom i kontakt med Calmark första gången 2009 via programmet Go Global Medtech, där grundarna Mathias Karlsson och Sofia Hiort af Ornäs var deltagare. Sedan när Anna blev VD, har jag haft en kontinuerlig kontakt och med intresse följt företagets resa. Att jag nu får chansen att ansluta till teamet i denna spännande och expansiva fas känns väldigt inspirerande”, säger Annika Kaisdotter Andersson. ”Jag hoppas att min breda bakgrund, med spetsen inom kvalitet, ska bidra till företagets fortsatt framgång. Att dessutom få återvända till medtech känns väldigt gott i hjärtat!”

”Jag är oerhört glad att vi har kunnat locka Annika till Calmark”, säger Anna Söderlund, VD. ”Inför en stundande världslansering, med ett stort antal registreringar i olika världsdelar och dessutom införandet av IVDR under nästa år ser vi att vi måste förstärka resursmässigt inom QA/RA. Vi har en hög kompetens redan inom området genom Micke Lundh och Annika kommer att komplettera teamet på ett bra sätt med hennes långa erfarenhet från flera olika branscher. Jag ser verkligen fram emot att välkomna henne till teamet!  

Annika Kaisdotter Andersson är aktieägare i Calmark Sweden AB med 45.808 B-aktier. Hon tillträder anställningen den 12 april.

(1) Improved Breath Alcohol Analysis with Use of Carbon Dioxide as the Tracer Gas https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20582483/