Calmark deltar på delegationsresa till Rwanda och träffar VIA Global Health

Calmark deltar på delegationsresa till Rwanda och träffar VIA Global Health

Nyheter
News
Calmark Sweden AB (publ) meddelade idag att representanter från bolaget kommer att delta på en delegationsresa till Rwanda den 8-9 november som anordnas av Swecare, i samarbete med Utrikesdepartementet, Socialdepartementet, Sveriges ambassad i Rwanda och Rwandas ambassad i Sverige. Även representanter från Calmarks distributör i Afrika, VIA Global Health, kommer att delta i delar av tvådagarsprogrammet.

Swecare är en stiftelse som bildades 1978 och har som mission att bidra till ökad export av svenska produkter, tjänster och kunskaper inom life science-området. Internationella delegationsresor är en del av Swecares kärnverksamhet och detta blir den fjärde resan till Rwanda på åtta år.

Huvudsyftet med resan är att ge svenska företag tillgång till viktiga nyckelpersoner och beslutsfattare hos offentliga tillsynsorgan och potentiella kunder inom den offentliga och privata sjukvårdssektorn. Delegationen leds av Agneta Karlsson, styrelseordförande i Swecare och generaldirektör på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV). Från Calmark deltar Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development och Camilla Arneving, Marketing Director.

Det officiella programmet är under framtagning men förväntas omfatta besök hos:

  • Hälsoministeriet
  • Rwanda Biomedical Centre (RBC)
  • Rwanda Food and Drug Authority (FDA)
  • Rwanda Development Board
  • Rwanda Medical Supply
  • Studiebesök på sjukhus
  • Rwandas Universitet

”Vi ser mycket fram emot att ta del av denna gedigna resa som snabbar på lanseringen i Afrika,” säger Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development för Calmark. ”Under besöket i Kigali kommer vi också att träffa potentiella lokala underdistributörer tillsammans med nyckelpersoner på VIA Global Health. Detta i sig innebär ett viktigt steg framåt i vårt samarbete.”