Calmark deltar i offentlig upphandling för Stockholmsregionen

Calmark deltar i offentlig upphandling för Stockholmsregionen

Nyheter
News
Calmark Sweden AB (publ) meddelade idag att bolaget deltar i en offentlig upphandling av bilirubinmätare som initierats av Region Stockholm. Det beräknade ordervärdet, om Calmark vinner upphandlingen, är ca 2,5 MSEK under en fyraårsperiod. Leverans till kund kommer att ske via distributör.

Det föds cirka 115.000  barn varje år i Sverige. Av de 21 regionerna är Stockholmsregionen störst med cirka 28.000  förlossningar. En anbudsinfordran publicerades den 31 augusti 2022 avseenden Bilirubinmätare och NO-mätare (SLL527) innehållande alla de skallkrav som måste uppfyllas. Utifrån den preliminära tidplanen kommer tilldelningsbeslut att fattas i november 2022.

”I och med den här upphandlingen har vi förstått att vi är unika och har en produkt som uppfyller alla krav som efterfrågas av sjukvården,” säger Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development för Calmark. ”Stockholmsregionen är viktig inte bara för sin storlek utan också för sitt inflytande på andra regioner i landet.”