Calmark bygger organisationen inför lansering – förstärker teamet med en Clinical Director

Calmark bygger organisationen inför lansering – förstärker teamet med en Clinical Director

Nyheter
News
Calmarks tidigareläggande av CE-märkningen för bilirubintestet, se pressrelease från 20190121, innebär att bolaget nu går in i en ny fas med förstärkning av organisationen inför lansering och försäljning. Först ut är rollen Clinical Director och idag skrevs avtal med Emma Lif.
Emma Lif, Clinical Director Calmark

Emma Lif har en bakgrund som sjuksköterska och barnmorska med en magisterexamen från Karolinska Institutet. Hon har en gedigen erfarenhet från förlossning, neonatal- och mödravård i både privat och offentlig regi. Emma blir ansvarig för Calmarks planerade kliniska studier och hennes första arbetsuppgift blir att organisera och hålla i den studie som ska utföras direkt efter CE-märkningen av testet för bilirubin. De center som medverkar inom ramen för studien kommer att direkt kunna börja använda produkten eftersom CE-märkningen då skett.

Som Clinical Director kommer Emma Lif också ansvara för utbildning av distributörer och vårdpersonal samt vara ledande i arbetet med att påverka viktiga internationella opinionsledare.

"Det kommer att bli riktigt kul och givande att arbeta på Calmark för att hjälpa till att förbättra vården för nyfödda bebisar, något som jag brunnit för hela mitt yrkesliv”. säger Emma Lif.  ”Jag ser fram emot att kunna bidra med den erfarenhet jag har från mina 15 år inom förlossnings-, neonatal- och mödravården.”

“Vi är väldigt glada att kunna välkomna Emma till teamet”, säger Anna Söderlund, VD på Calmark. “Hennes erfarenhet från i princip alla Calmarks kommande kundsegment kommer att bli ett viktigt tillskott. Hon har en vinnande personlighet som kommer att göra det enkelt att knyta kontakter med och förstå olika kundgrupper och avdelningars behov.”